JJA:n ampujille SM-mitaleita Pellon Taulu-SM -kisoista

22.7.2024

Järvenpään Jousiampujilla (JJA) oli taas voitokas kisa viikonloppuna 19.–21.7.2024 Pellossa ammutuissa Taulu-SM ‑kisoissa. JJAn edustajien mitalisaalis oli yhteensä kolme.

Perjantaisissa Juniori-kisoissa Aada Nykänen ampui SM-hopeaa Vaistojousi 13V -sarjassa pistein 535. Kulta meni Jousi-Jussien Iisa Lopille pistein 571. Aada kuitenkin paransi ennätystään 17 pisteellä.

Kari Raivio ampui SM-kultaa sarjassa Masters80 lauantaisissa Masters-kisoissa tuloksellaan 584. Esko Salminen sijoittui sarjassa Masters70 sijalle 9 pistein 548. Hänen sarjassaan voiton vei Achilleksen Antti Pienimäki tuloksella 596. Lopputuloksissa Antti sai pronssia pudotuskierrosten jälkeen.

Lauantaina ammuttiin vielä joukkuekisat. Tähtäinjoukkue 50 m -sarjassa pari Raivio-Salminen sijoittui hienosti hopealle kahdeksasta joukkueesta ja voiton vei lopulta helteisessä kisassa Pohjan Jousi pistein 6–2. Kisa oli tiukka ja sisälsi draamaa. Kahteen otteeseen, sekä Wilhelm Tellin että Achilleksen joukkueen kanssa, järvenpääläiset olivat ottelussa tasapisteissä ja uusintanuoletkin tuottivat samat pisteet, joten vasta lähimpänä keskustaa olleet osumat ratkaisivat jatkoon pääsyn.

Vaistojousi 13V -sarjassa ammutaan 30 metrin matkalta 72 nuolta 122 cm:n tauluun. Masters 70 ja 80 -sarjassa taulukoko on niinikään 122 cm ja 50 metrin matkalta ammutaan 72 nuolta henkilökohtaisessa kisassa, jonka jälkeen ammutaan pudotuskierrokset kolmen nuolen sarjoissa.

Kisoihin osallistui yhteensä 123 kilpailijaa 34 jousiammuntaseurasta ympäri Suomea. Kisat järjesti Länsirajan Jousiampujat.

Joukkue Salminen & Raivio Tähtäinjoukkue 50m SM-hopeapallilla (kuva Sinikka Raivio)