Elokuisia mestaruuksia

30.9.2024

Riihimäen Jousiampujat (RiJo) järjesti iltakisacupin, jonka ensimmäinen osakilpailu oli toukokuun puolivälissä ja viimeinen elokuun lopussa, yhteensä neljä osakilpailua. Järvenpään Jousiampujien (JJA) Aada Nykänen voitti oman sarjansa 13V ja koko Cupin vaistoluokan. Hän ampui viimeisessä osakisassa ennätyksensä 544. Aada oli lopputuloksissa tasapisteissä Lahden Vasaman Anssi Lehtimäen kanssa, mutta Aada vei voiton, kun hänellä oli tuplamäärä kymppejä Anssiin verrattuna. JJAn muut edustajat Kari Raivio, Esko Salminen ja Oskar Mattsson vaihtelevasti sijoittuivat mitalisijoille eri osakilpailuissa. Kaikki tulokset löytyvät SJAL-Foorumista.

Yleinen vaisto -luokan Triple Crown -pokaalin vei JJAn Matti Alakylmänen nyt peräti viidennen kerran peräkkäin. Triple Crown on mestareiden mestari -kilpailusarja. Kisasarjaan kuuluu kolme SM-kisaa yleisissä sarjoissa halli, maasto ja taulu, joista lasketaan sijoituksen mukaan pisteitä. Matin kaikki SM-tason sijoitukset tänä vuonna (Triple Crown -kisat lihavoidulla) olivat: Halli-SM 5. 513 (lisäksi 60V-sarjassa 2. 521), 25 m Halli-SM 6. 536, Tauluammunnan SM-kisa FITA 2. 992 (lisäksi Masters-sarjan 1. 1120), 3 D SM-kilpailu 2. 380, Maasto-SM 1. 606 ja Taulu-SM 1. 574.

Vuoden 2024 Triple Crown -tulokset: https://www.sjal.fi/etsijaloyda/kilpailutoiminta/triple-crown/

 

Riihimäen Iltakisacupin luokkavoittajat yhteispotretissa, tähtäin Antti Tekoniemi TJA, vaisto Aada Nykänen JJA ja talja Antti Peltoniemi TapErä